Ελαιόλαδα


ordersΟι Κρητικοί στη δεκαετία του ΄60, όταν ήταν ο πιο μακρόβιος λαός της Λευκής φυλής, έπαιρναν το 30% των θερμίδων τους μόνο από ελαιόλαδο. Πρόσφατα έχασαν αυτό το πλεονέκτημα γιατί δύο δεκαετίες πριν είχαν σταματήσει να καταναλώνουν ελαιόλαδο στις ίδιες ποσότητες.
Η βιολογική αξία του ελαιολάδου έχει επιβεβαιωθεί με πολλές ιατρικές έρευνες: Μειώνει αισθητά τα επίπεδα του πιο επικίνδυνου "κλάσματος" της "κακής" χοληστερίνης κατά 20% αν αντικαταστήσει όλα τα λιπαρά της διατροφής. Μειώνει αισθητά την υπέρταση. Εμποδίζει το σχηματισμό λίθων στη χολή, ενώ διευκολύνει την κινητικότητα της χοληδόχου κύστης. Καταπολεμά την "ατονική δυσκοιλιότητα" των υπερηλίκων και βοηθά στην αποκατάσταση των κενώσεων έπειτα από διάρροιες που οφείλονται σε μεγάλη λήψη αντιβιοτικών. Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, βοηθά στην απορρόφηση βιταμινών απ' τον οργανισμό μας, συμβάλλει στη μείωση της οξείδωσης των λιπαρών ιστών του σώματος, επιβραδύνει τη γήρανση, συμβάλλει στον έλεγχο της χολυστερίνης, επιδρά θετικά κατά της σκλήρυνσης των αρτηριών, βοηθά στα πεπτικά έλκη, ελαττώνει τη δυσπεψία, βοηθάει στην καλή λειτουργία των εντέρων, αποτρέπει την δημιουργία πέτρας στη χολή και έχει αντικαρκινική δράση. Η εταιρία μας φροντίζει μέσα από χημικούς ελέγχους να επιλέγεται το ελαιόλαδο στην καλύτερη ποιότητά του, διατηρώντας το άρωμα και το χρώμα του όπως αυτό βγαίνει απ' την ελιά.

Τα είδη Ελαιόλαδων που διαθέτει η εταιρία μας "ΗΛΙΟΣ" είναι: ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΠΑΡΘΕΝΟ , ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ, ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟ και διατίθονται σε συσκευασία 0,25L, 0,50L, 0,75L, 1L, 2L, 5L, και 10L λίτρων.

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
Καλό είναι να χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο, παρά τις αντίθετες γνώμες που ακούγονται. Όλα τα λάδια γίνονται ανθυγιεινά κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος, αλλά το ελαιόλαδο καταστρέφεται δυσκολότερα απ' τα τηγανόλαδα (σπορέλαια). Φροντίζουμε να μην είναι πολυχρησιμοποιημένο στο τηγάνι. Τηγανίζουμε στη σωστή θερμοκρασία, έως τους 180-190 βαθμούς C ο θερμοστάτης της φριτέζας ή μόλις αρχίζει να "καπνίζει" το λάδι στο τηγάνι μας.
Σ' αυτήν τη θερμοκρασία δύσκολα καταστρέφεται το ελαιόλαδο, ενώ ευκολότερα καταστρέφονται τα διάφορα σπορέλαια. Επίσης σ' αυτήν τη θερμοκρασία δημιουργείται μια εξωτερική κρούστα σ' όλα τα τηγανιτά, ψάρια - λαχανικά - πατάτες κ.λπ, που παρεμποδίζει το λάδι να μπει στο τρόφιμο - δε ρουφάει το λάδι τα τηγανιτά μας - με αποτέλεσμα να είναι πιο ελαφριά, πιο υγιεινά και να μη μας παχαίνουν πολύ. Επιπλέον, αυτή η σκληρή εξωτερική κρούστα που σχηματίζεται, παρεμποδίζει και τους χυμούς του τροφίμου να βγουν προς τα έξω, με αποτέλεσμα το τρόφιμο να τηγανίζεται διατηρώντας τα θρεπτικά του συστατικά, να είναι νόστιμο και αφράτο.

Κατηγορίες ελαιολάδων

Show
M@#$ESPAES
Skip to content