ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ
Το // ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ // παράγεται με βιολογικές μεθόδους, προέρχεται από ελαιόδεντρα που μεγαλώνουν στην Κρητική γη, στα νότια του Νομού Ηρακλείου Κρήτης, ανάμεσα στην οροσειρά του Ψηλορείτη, του κάμπου της Μεσσαράς και της οροσειράς των Αστερουσίων, σε χώμα υγιές, με ήπιο χειμώνα, ηλιοφάνεια καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου, μακρυά από οποιαδήποτε μορφή μόλυνσης ή ρύπανσης, (δεν υπάρχουν καλλιέργειες κηπευτικών- θερμοκήπια, ούτε κυκλοφορία αυτοκινήτων), περιοχή που πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για την παραγωγή υψηλής ποιότητας ελαιόλαδου, με ιδιαίτερη γεύση μοναδικά αρώματα και με εξαιρετικά χαμηλή οξύτητα 0,32%.
Τα ελαιόδεντρα καλλιεργούνται με σεβασμό, μεράκι, αγάπη και τεχνογνωσία, κάτω από προσωπική εργασία και ιδιαίτερη φροντίδα, όπως κλάδεμα, βιολογική λίπανση, μάζεμα, επίβλεψη κατά την ώρα της συγκομιδής και της έκθλιψης και γενικότερα, τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις βιολογικής καλλιέργειας, ώστε να διατηρηθούν όλα τα θρεπτικά και οργανοληπτικά στοιχεία του ελαιολάδου.
Για την λίπανση χρησιμοποιείται κοπριά ζώων από το βουνό, για την επούλοση των πληγών των δέντρων μετά το κλάδεμα ραντίζονται με γαλαζόπετρα και για την καταπολέμηση του δάκου του ελαιοκαρπού, τοποθετούνται τους καλοκαιρινούς μήνες βιολογικές παγίδες στα ελαιόδεντρα .
Η έκθλιψη γίνεται αυθημερόν με τη συλλογή. Η εξαιρετική κατάσταση του καρπού κατά τη συλλογή, οι απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες σύνθλιψης και ελαιοποίησης που εφαρμόζονται κατά τη διάρκεια της παραγωγής του ελαιολάδου, καθιστούν ένα εξαιρετικής ποιότητος και ένα από τα αγνότερα ελαιόλαδα, με έντονο άρωμα αγουροελιάς, φρέσκια πικάντικη γεύση, πράσινο χρώμα, με εξαιρετικά χαμηλή οξύτητα και με διατήρηση όλων των θρεπτικών και οργανοληπτικών στοιχείων όταν φθάνει στο τραπέζι σας.
Κατά την ώρα της έκθλιψης φυλάσεται σε ανοξύδωτες δεξαμενές που πληρούν τους όρους υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, καθότι εξασφαλίζονται ιδανικές συνθήκες προφύλαξης και συντήρησης του ελαιολάδου, τοποθετημένες σε υπόγειο χώρο, ώστε να παραμένουν αναλύωτα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και το οποίο παραμένει για δύο περίπου μήνες μέχρις ότου γίνει καθίζηση συστατικών του ελαιοκάρπου, ηρεμήσει και αποκτήσει την διαύγεια του και στην συνέχεια να τυποποιείται και να σας προσφέρεται ένα ελαιόλαδο άριστης ποιότητος. Η τυποποίηση γίνεται σε πιστοποιημένο με ISO εναρμονισμένο με τα διεθνή πρότυπα τυποποιητήρειο με εγκαταστάσεις που τηρούν όλες τις προδιαγραφές ποιότητας.
Κατά την τυποποίηση το ελαιόλαδο δεν φιλτράρεται.
Η ετήσια παραγωγή έξτρα παρθένου ελαιολάδου είναι περιορισμένη, καθ΄ ότι λόγω της βιολογικής καλλιέργειας, δεν χρησιμοποιούνται χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα τα οποία ναι μεν θα καθιστούσαν μεγαλύτερη την παραγωγή, αλλά όχι και την ποιότητα.
Ποιστοποιητικά: